Nokia Lumia 800 in 710 kmalu pri Telekomu Slovenije

Telekom Slovenije bo uporabnikom v prihodnjih dneh predstavil prva pametna mobilnika Nokia z operacijskim sistemom Windows Phone. Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 bosta v Mobitelovi ponudbi na voljo že v začetku aprila.

Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 predstavljata plod sodelovanja družb Nokia in Microsoft, ki želita uporabnikom ponuditi celovito telekomunikacijsko izkušnjo. Poleg tehnološke premišljenosti ju odlikujejo dovršeno industrijsko oblikovanje, trgovina z več kot 60.000 aplikacijami ter hiter in intuitiven operacijski sistem. Kljub številnim funkcionalnostim pa oba mobilnika s svojo inovativnostjo zagotavljata enostavno uporabo, ki bo po meri tako manj kot tudi najbolj zahtevnih uporabnikov.

Model Nokia Lumia 800 prinaša osupljivo oblikovanje, živahne barve ohišja ter izjemno izkušnjo uporabe družabnih omrežij in interneta z brskalnikom Internet Explorer 9. Ukrivljen 9,4-centimetrski (3,7-palčni) zaslon AMOLED ClearBlack neopazno preide v ohišje čistih in elegantnih linij. Za hitro delovanje poskrbita procesor hitrosti 1,4 GHz s tehnologijo za pospeševanje strojne opreme in grafični procesor. Tako lahko uporabniki nemoteno dostopajo do številnih večpredstavnih vsebin, za kakovost njihovih posnetkov poskrbi kamera z optiko Carl Zeiss, uživajo pa lahko tudi v predvajanju video posnetkov v HD-kakovosti. Za shranjevanje fotografij in glasbe nudi 16 GB notranjega uporabniškega pomnilnika, hkrati pa je na voljo še dodaten brezplačen prostor v okviru storitve SkyDrive.

Model Nokia Lumia 710 z zamenljivim zadnjim pokrovčkom in številnimi aplikacijami omogoča prilagajanje potrebam in željam vsakega posameznika. Omogoča hitro upravljanje z družabnimi omrežji, takojšnji vpogled v fotografije prijateljem in znancem ter hitro in zanesljivo dostopanje do spletnih vsebin z brskalnikom Internet Explorer 9. Nokia Lumia 710 je sicer na voljo v črni in beli barvi, njen videz pa lahko uporabniki poljubno spreminjajo z zadnjimi pokrovčki v črni, beli, svetlo modri, vijolični in rumeni barvi. Tako kot Nokio Lumia 800 tudi model 710 poganjata procesor hitrosti 1,4 GHz s tehnologijo pospeševanja strojne opreme in grafični procesor. Uporabnikom tako poleg tehnološke dovršenosti nudi tudi stilski izziv, s katerim lahko mobilnik barvno uskladijo s svojimi željami. (aNET)